• Welkom, op alle 33 
basisscholen van de BMS
  • BMS verzorgt
onderwijs met kleur
  • Samen worden
wie je bent
  • Wij staan voor brede 
persoonlijke ontwikkeling
  • De BMS is samen 
leren, samen leven!

Welkom, op alle 33
basisscholen van de BMS

BMS verzorgt
onderwijs met kleur

Samen worden
wie je bent

Wij staan voor brede
persoonlijke ontwikkeling

De BMS is samen
leren, samen leven!

Learn! Foundation

Learn! Foundation

Samen werken aan beter basisonderwijs in Kilifi, Kenia
 
De BMS zet zich samen met de Learn! Foundation het komende schooljaar in voor de ontwikkeling van de Makonjemare Primary School in Kenia. Zij doen dit in samenwerking met Lifting the Barriers, een lokale partnerorganisatie onder leiding van Jacqueline Jumbe-Kahura.

Help jij mee?
Help jij mee bouwen aan een nieuwe school in Kenia? Neem een kijkje op de webstite van de Learn! Foundation. Hier vind je meer informatie over het project en de school en kun je, als je wilt een bijdrage overmaken. Alvast bedankt!

Download hier de poster van het project (pdf).


Introductiefilmpje Makonjemare Primary School
www.learnfoundation.nl/bms


Makonjemare Primary School
Op de Makonjemare Primary School zitten ongeveer 300 kinderen uit de Kilifi-regio, een uitgestrekt plattelandsgebied met veel armoede en weinig voorzieningen. De school wordt voor een deel gerund door vrijwillige leerkrachten omdat er geen geld is om iedereen te betalen. Er wordt les gegeven in een schoolgebouw die de naam niet mag dragen. De BMS wil zich samen met haar leerkrachten inzetten voor het bouwen en ontwikkelen van deze school én voor deze leerkrachten. Want als geen ander weten zij hoe belangrijk onderwijs is.
 
‘Leerkracht worden doe je niet zomaar, het is een roeping. Kinderen inspireren en voorbereiden op de toekomst: het is een gezamenlijk doel voor leerkrachten wereldwijd, dat is wat ons verbindt.’ – Dick Lieftink (bestuurder BMS).
 
‘Onderwijs brengt hoop, hoop voor kinderen op een beter leven.’ – Jacqueline Jumbe-Kahura.

Stuur een mailtje naar secretariaat@bms-onderwijs.nl om foto's, logo's en beeldmateriaal te ontvangen om als BMS-school of -leerling je eigen actie te ondersteunen.

Fimpje Makonjemare - Schooluniformen

BMS| Onderwijs met kleur     Archipelweg 135, 8921 VX Leeuwarden     t 058 - 8700 078     info@bms-onderwijs.nl