• Wij zijn betrokken bij
onze samenleving
  • Samen werken we aan
gemeenschapszin
  • Wij zetten ons samen in
voor gezonde voeding

Wij zijn betrokken bij
onze samenleving

Samen werken we aan
gemeenschapszin

Wij zetten ons samen in
voor gezonde voeding

​Video-ontmoeting

​Video-ontmoeting

Op afgetrapte sloffen, onopgemaakt, in een slobbertrui, zo bracht ik de eerste dagen van het verplichte thuiszitten door. Ik was alleen thuis, niemand die zich kon storen aan mijn outfit. Vanuit huis begeleidde ik mijn team en zij mij.

Maar toen deed ineens de ongenadige camera bij het video-vergaderen zijn intrede en in beeld kwam een ietwat slonzige, onopgemaakte, onderuitgezakte vrouw met een duidelijke grijze uitgroei in haar piekerige haar. Meteen was ik weer alert, dit kon zo niet!

Bij de volgende video-ontmoeting was ik weer mezelf en vergaderde alert met mijn teamleden die een grote ‘microfoondiscipline’ lieten zien; iedereen liet elkaar uitpraten, geen emotionele uitingen, ieder wachtte keurig op zijn beurt. Dit moeten we vasthouden!

Door de intrede van de camera krijgen we ineens een inkijkje in ieders thuissituatie, ik wist niet dat mijn teamleden zulke opgeruimde kamers hadden; op de achtergrond keurig opgeruimde kasten, strakke wanden, zachtblauwe muren. Of zouden ze de camera heel strategisch hebben opgesteld?

Ondertussen leren onze kinderen dankzij de grote inzet van ouders en leerkrachten. Daarbij wordt als nooit tevoren gebruik gemaakt van digitale kanalen als Zoom en Teams. Kinderen vinden het fantastisch om elkaar nu op deze manier te ontmoeten en hun meester of juf weer te zien. Wat missen zij de school en wij hen!

Na deze crisis, die ooit zal eindigen, zal het onderwijs niet meer hetzelfde zijn. Naast alle ellende die deze periode met zich meebrengt, zullen we de (digitale) oogst van deze periode moeten koesteren.

Tineke Geertsma-van der Werf

<< terug naar overzicht
BMS| Onderwijs met kleur     Archipelweg 135, 8921 VX Leeuwarden     t 058 - 8700 078     info@bms-onderwijs.nl