• Welkom, op alle 32 
basisscholen van de BMS
  • BMS verzorgt
onderwijs met kleur
  • Samen worden
wie je bent
  • Wij staan voor brede 
persoonlijke ontwikkeling
  • De BMS is samen 
leren, samen leven!

Welkom, op alle 32
basisscholen van de BMS

BMS verzorgt
onderwijs met kleur

Samen worden
wie je bent

Wij staan voor brede
persoonlijke ontwikkeling

De BMS is samen
leren, samen leven!

Een seflie met de premier!

Een seflie met de premier!

De Hiemspiepers van de Sint Lukasschool mochten naar Den Haag en wij, verslaggevers en tevens Hiemspiepers, Gijs Kolk, Ylja Meulman, mochten mee. Deze studiereis werd georganiseerd door twee vaders van de Hiemspiepers.

De kinderen moesten vroeg opstaan, want om 7.45 uur vertrok de bus. Martijn Brands, kandidaat voor de Provinciale verkiezingen voor de partij VVD, was ook mee en hij had een quiz voorbereid met vragen over de politiek.

Het Binnenhof
Toen we binnen kwamen, werden we gecontroleerd op wapengebruik, maar iedereen kon doorlopen. Toen we binnen waren, werd de groep in twee delen gesplitst voor de rondleiding. Toen we langs de oude tweede kamer liepen, mochten we een kijkje nemen in de zaal. De oude zaal wordt nu alleen gebruikt voor grote evenementen en uitslagen. Naast de oude zaal was een rookruimte. Aan de muur hingen alle voorzitters van de tweede kamer. Toen kwamen we langs het trappenhuis en daar hangen alle koningen en koninginnen van Nederland. Daarna gingen we naar een kamer vol boeken. In die boeken worden alle belangrijke dingen uit de tweede en eerste kamer opgeschreven. Wij vonden het wel lijken op een kamer uit Harry Potter. We zijn ook in het VVD gedeelte geweest. Daar mochten we in de stoelen van de fractiekamer en stelden we onze vragen aan de minister van financiën, Aukje de Vries. Zij heeft al onze vragen beantwoord.
 
Tot slot wachtte ons nog een verrassing. Namelijk een ontmoeting met de minister-president Rutte en Klaas Dijkhoff. Natuurlijk gingen we op de foto en kwamen op de voorpagina van de Leeuwarder Courant!

Ylja Meulman en Gijs Kolk

<< terug naar overzicht
BMS| Onderwijs met kleur     Archipelweg 135, 8921 VX Leeuwarden     t 058 - 8700 078     info@bms-onderwijs.nl