• Welkom, op alle 32 
basisscholen van de BMS
  • BMS verzorgt
onderwijs met kleur
  • Samen worden
wie je bent
  • Wij staan voor brede 
persoonlijke ontwikkeling
  • De BMS is samen 
leren, samen leven!

Welkom, op alle 32
basisscholen van de BMS

BMS verzorgt
onderwijs met kleur

Samen worden
wie je bent

Wij staan voor brede
persoonlijke ontwikkeling

De BMS is samen
leren, samen leven!

Eerste paal IKC De Sprong Zuidlanden

Eerste paal IKC De Sprong Zuidlanden

Op vrijdag 11 januari werd door wethouder Hilde Tjeerdema de eerste paal geslagen voor het nieuw te bouwen IKC De Sprong Zuidlanden in Leeuwarden. In dit nieuwe gebouw dat in 2019 gereed zal zijn, wordt op één locatie onderwijs en kinderopvang geboden door de BMS en Sinne kinderopvang voor kinderen van 0-12 jaar.
 
Een enthousiaste groep leerlingen, ouders en genodigden werd toegesproken door de betrokken partijen. De kinderen hadden een inspirerende afsluiter.

Door de leerlingen van basisschool de Sprong werden boodschappen geschreven en getekend en bij het slaan van de eerste paal aangeboden aan Bouwgroep Dijkstra Draisma. Het werk van de kinderen wordt in een koker onder het gebouw geplaatst als een boodschap voor de toekomst. Twee meiden lazen hun boodschap samen voor: ‘Ik vind het fijn om op school te zijn, want daar kan ik leren en is het gezellig met elkaar. Mijn klas werkt aan geloof, hoop en liefde; vertrouw op jezelf en ga ervoor, wees positief, geef liefde en ontvang het terug,’ en sloten af met ‘Wees trots op elkaar!’.
 
Geïnspireerd op Friese state
Het nieuwe, lichte gebouw met ateliers en ontwikkelpleinen – ontworpen door Architecten- en ingenieursbureau Kristinsson – is geïnspireerd op een Friese state en is sterk verbonden met het landschap. Het biedt de kinderen een fijne plek om samen te leren, te spelen en zich te ontwikkelen, binnen én buiten.
 
Onderwijs en opvang
Binnen IKC De Sprong Zuidlanden werken twee organisaties nauw samen. Het onderwijs wordt verzorgd door basisschool De Sprong, onderdeel van de BMS, kinderopvang door Sinne kinderopvang.

Kijk op onze facebookpagina voor meer foto's.

<< terug naar overzicht
BMS| Onderwijs met kleur     Archipelweg 135, 8921 VX Leeuwarden     t 058 - 8700 078     info@bms-onderwijs.nl