• Wij zijn betrokken bij
onze samenleving
  • Samen werken we aan
gemeenschapszin
  • Wij zetten ons samen in
voor gezonde voeding

Wij zijn betrokken bij
onze samenleving

Samen werken we aan
gemeenschapszin

Wij zetten ons samen in
voor gezonde voeding

​Jongeren portretteren ouderen

​Jongeren portretteren ouderen

Om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan, heeft groep 4 A/J van IKC Bonifatius in Sneek meegedaan met een project van het Ouderenfonds, genaamd: ‘Jongeren portretteren ouderen’.

We kregen bezoek van vier dames uit het Bonifatiushuis, onze buren, en vroegen hen wat ze deden tegen eenzaamheid. Ook hadden de kinderen vragen over sporten die vroeger beoefend werden en of de dames alleen waren of dat ze ook ‘nog een man hadden’. Tot slot heeft fotograaf Bilbo Schickenberg (vader van leerlinge Eline) prachtige foto’s gemaakt van de dames die de kinderen afgelopen week gebruikt hebben bij het portretteren.

De portretten zijn opgestuurd naar het Ouderenfonds en nu hopen we de prijs, een schoolreis, te winnen!

Het was een leerzame ochtend en zowel de kinderen áls de dames van het Bonifatiushuis hebben genoten. Met dank de juffen en aan Bilbo voor het maken van de foto’s en het helpen met de voorbereidingen.

Jongeren portretteren ouderen is een initiatief van de Riki Stichting en het Nationaal Ouderenfonds om jong en oud op een creatieve en ongedwongen manier te verbinden. In het najaar van 2017 vindt het project voor de zevende keer plaats. Neem een kijkje op de website: www.ouderenfonds.nl.Charlotte en Rixt


Devin en Floris


Joey en Gijs


Op de foto aan de linkerzijde staan: Kiran en Fenne.

<< terug naar overzicht
BMS| Onderwijs met kleur     Archipelweg 135, 8921 VX Leeuwarden     t 058 - 8700 078     info@bms-onderwijs.nl