• Wij zijn betrokken bij
onze samenleving
  • Samen werken we aan
gemeenschapszin
  • Wij zetten ons samen in
voor gezonde voeding

Wij zijn betrokken bij
onze samenleving

Samen werken we aan
gemeenschapszin

Wij zetten ons samen in
voor gezonde voeding

Kabas wint Himmelwike-bokaal

Kabas wint Himmelwike-bokaal

Op donderdag 19 oktober jl. heeft wethouder Joop Bekkema van de gemeente Franekeradeel de Himmelwikebokaal uitgereikt aan de leerlingen van groep één tot en met vier van katholieke basisschool De Kabas uit Franeker.

Van de deelnemende basisscholen in de gemeente Franekeradeel haalden de leerlingen van De Kabas naar verhouding het meeste zwerfvuil op. Tijdens de Himmelwike leren kinderen hoe schadelijk zwerfafval is voor mens en omgeving en wat ze er zelf tegen kunnen doen.
 
Vier deelnemende basisscholen
Eind september jl. hebben vier basisscholen uit de gemeente meegedaan aan het Himmelwike project. Hierbij gingen de leerlingen, voorzien van een grijper en vuilniszak, de straat op om zoveel mogelijk zwerfafval te verzamelen. De kinderen van De Kabas hebben met 150 leerlingen maar liefst 60 kilo zwerfafval opgehaald! Naar verhouding het meeste van alle deelnemende scholen.
 
Jaarlijkse actie
Basisschoolleerlingen uit de Friese gemeenten Heerenveen, Leeuwarden, Littenseradiel, Opsterland, Ooststellingwerf, Menameradiel, het Bildt, Ferwerderadiel, Leeuwarderadeel, Harlingen en Franekeradeel binden jaarlijks samen met Omrin de strijd aan tegen zwerfafval. Dit jaar doen in totaal meer dan 8500 kinderen mee aan de Himmelwike.

<< terug naar overzicht
BMS| Onderwijs met kleur     Archipelweg 135, 8921 VX Leeuwarden     t 058 - 8700 078     info@bms-onderwijs.nl