• Wij zijn betrokken bij
onze samenleving
  • Samen werken we aan
gemeenschapszin
  • Wij zetten ons samen in
voor gezonde voeding

Wij zijn betrokken bij
onze samenleving

Samen werken we aan
gemeenschapszin

Wij zetten ons samen in
voor gezonde voeding

Leefdruk

Leefdruk

Ik heb last van 'leefdruk'. Ik weet niet eens of het woord bestaat, maar als het bestaat heb ik er last van.

Sinds de zomervakantie gaat al mijn vrije tijd op aan concerten, uitjes, borrels, festivals, beurzen, een tennistoernooi, verjaardag of theatervoorstelling. En allemaal even leuk en gezellig. Maar ik ben kapot!

Wat doe ik mezelf eigenlijk aan om elk weekend van hot naar her te vliegen om alle leuke dingen mee te willen maken. En steeds maar weer ja te zeggen op elk verzoek om dat leuke evenement te boeken.

Ik lijk wel zo’n twintiger die overal is, er bij moet zijn of is geweest. Waarom laat ik me leiden door de druk van buitenaf die beslist wat voor leven ik moet leiden. Ik had mezelf wel wat intelligenter ingeschat.

Daarbij, hoe kan ik nog geloofwaardig overkomen wanneer ik ouders adviseer hun kind niet elk weekend mee te nemen naar de bioscoop of bungalowpark terwijl ik zelf te moe ben om maandag fris en fruitig op te starten.

Want dat er meerdere mensen zijn met “leefdruk” staat buiten kijf. Elk weekend spatten de foto’s weer van mijn beeldscherm wanneer ik Instagram of Facebook open. Het een is nog leuker of interessanter dan het ander.

Ik heb me er altijd behoorlijk aan geërgerd, totdat ik mezelf bezig zag één van hen te worden. Ophouden nu! Het leven is ook leuk zonder die overkill aan bezigheden buitenshuis. Voortaan beter de balans zoeken. Ik kan toch heel goed voor mezelf zorgen?

En mocht dat niet werken, dan zijn er misschien wel ergens gelden voor mensen zoals ik. 'Leefdrukgelden' ga ik ze noemen. Een plan van aanpak naar het ministerie van VWS en ik kan het volgende concert weer gaan boeken. Oh nee, toch maar even niet…
 
Liesbeth@school

<< terug naar overzicht
BMS| Onderwijs met kleur     Archipelweg 135, 8921 VX Leeuwarden     t 058 - 8700 078     info@bms-onderwijs.nl