• Welkom, op alle 32 
basisscholen van de BMS
  • BMS verzorgt
onderwijs met kleur
  • Samen worden
wie je bent
  • Wij staan voor brede 
persoonlijke ontwikkeling
  • De BMS is samen 
leren, samen leven!

Welkom, op alle 32
basisscholen van de BMS

BMS verzorgt
onderwijs met kleur

Samen worden
wie je bent

Wij staan voor brede
persoonlijke ontwikkeling

De BMS is samen
leren, samen leven!

Over twee soorten kinderen

Over twee soorten kinderen

Stel dat er van de 6200 kinderen van de BMS  in de afgelopen vier jaar zomaar 1600 zouden zijn verdwenen. Gewoon verdwenen. En niemand zou weten waar die kinderen zijn gebleven. Niemand zou weten wat er met ze is gebeurd. Ook de ouders niet.

Stel dat dat zo zou zijn. Dan weet ik een ding zeker. Dan was heel Friesland en heel Nederland in rep en roer. Dagen, weken, maandenlang zouden alle talk shows er vol van zijn. De social media waren meerdere malen ontploft. En als eindverantwoordelijke voor onze Stichting zou ik minimaal tot nader orde zijn geschorst.

Afgelopen week werd bekend dat er de afgelopen vier jaar  in onze asielzoekerscentra 1600 alleenstaande minderjarige asielkinderen zijn verdwenen. Gewoon verdwenen. Niemand weet waar die kinderen zijn gebleven. Niemand weet wat er met ze is gebeurd. Ook de ouders weten dat niet. De media hebben er nauwelijks aandacht aan besteed. Het bestuur van het COA zit gewoon op haar plek.
 
Kennelijk hebben wij in ons land twee soorten kinderen. Kinderen die er toe doen. Kinderen waar we ons ook op de scholen soms vreselijk druk over maken.

En kinderen die we  gewoon in de vuilnisbakken gooien. Kinderen waar verder toch niemand naar om kijkt. Wanhopig probeer ik het te begrijpen.
Maar echt... het lukt me niet!

<< terug naar overzicht
BMS| Onderwijs met kleur     Archipelweg 135, 8921 VX Leeuwarden     t 058 - 8700 078     info@bms-onderwijs.nl