• Wij zijn betrokken bij
onze samenleving
  • Samen werken we aan
gemeenschapszin
  • Wij zetten ons samen in
voor gezonde voeding

Wij zijn betrokken bij
onze samenleving

Samen werken we aan
gemeenschapszin

Wij zetten ons samen in
voor gezonde voeding

Bloed, zweet en tranen

Bloed, zweet en tranen

Ik heb wat met André Hazes. Niet met die man die aan het einde van zijn leven amper de juiste tonen nog haalde en alleen maar functioneerde met zijn bvo’tje. Nee, ik heb wat met de man die zijn foute teksten zo uit zijn strot kreeg dat ik er nu nog steeds kippenvel van krijg.

Dus toen we voor onze laatste directieontmoeting een lied moesten aanleveren, kon ik niet anders. Bloed, zweet en tranen. Samen met collega muzikanten, twee jaar voor zijn overlijden geschreven. Vol met strijd, passie, twijfel, geluk en verdriet. En dat zijn nou precies de woorden die op dit moment mijn baan beschrijven. Hoewel je deze woorden nooit in een advertentie ziet staan. Wie gaat er nou ook voor een baan met twijfel, strijd en verdriet? Daar vind je geen mens voor. En toch leer je daar het meeste van.

Een collega van mij verwoordde het met een prachtige quote. You win some, you learn some. Hoe waar is dat. Het is niet het verlies dat belangrijk is, maar het leren van de situatie. Dat maakt je sterk, krachtig en buigzaam. Een baan met alleen maar passie en geluk bestaat niet en brengt je volgens mij ook nergens.

Overigens zou een beetje meer van beide zo af en toe wel fijn zijn… Maar ach, dan zoek ik Hazes in mijn Spotify lijst en galm ik lekker mee. Kan ik zwelgen in zelfmedelijden en zorg ik voor overlast in de buurt. Heerlijk!!

Liesbeth@school

<< terug naar overzicht
BMS| Onderwijs met kleur     Archipelweg 135, 8921 VX Leeuwarden     t 058 - 8700 078     info@bms-onderwijs.nl