• Wij hebben oog voor het 
mysterie van het leven

Wij hebben oog voor het
mysterie van het leven

Gewetenswroeging

Gewetenswroeging

Afgelopen weekend liep ik in de supermarkt een moeder van een oud-leerling tegen het lijf. Hoe ging met hem? Eigenlijk wel prima, net een jong gezin gesticht en leuk werk. Echt wel een fijne kerel geworden. Oef, wat een opluchting!

Ik heb me bij deze jongen serieus wel eens afgevraagd of ik hem wel iets bijgebracht heb. Een grappige flapuit, met een brilletje en klein van stuk. We hadden samen een enorme klik en hebben dan ook erg veel leuke dingen gedaan. Naast alle maandvieringen was de parodie op voormalig koningin Beatrix en haar secondant ons beste optreden ooit. Ik in een rood mantelpakje van mijn moeder, een pruik, een vreselijke handtas en een hoed met linten. Hij in een lange leren jas, een donkere zonnebril en een gleufhoed. In de gehuurde limousine hadden we de grootse lol wanneer mensen naar ons zwaaiden omdat we er blijkbaar, op een afstandje, best echt uitzagen. Bij school speelde een strijkorkestje en werden we feestelijk binnen gehaald.

Leuk, maar ik herinner me geen spellinglesje, rekensom of toets topografie. Gelukkig heeft dat niet negatief bijgedragen aan zijn toekomst als ik zijn moeder mag geloven. Zou dat ook zo zijn met al die andere jongens en meisjes waar ik destijds ontzettend veel lol mee heb beleefd en maffe dingen mee heb gedaan? Ze mogen zich weleens melden! Dat geeft mij misschien een beter gevoel en komt mijn geweten niet zo in opstand.

Dus Lieke, heb ik naast die geweldige spreekbeurt van je met twee echte Boa Constrictors in de klas, je nog iets nuttigs meegegeven? En dan bedoel ik niet die 'bijna' hersenschudding door de honkbalknuppel  tegen je hoofd bij een gymles. Nog een geluk dat in die tijd niet eens aan advocaten werd gedácht. En Desi, was dat wel zo verstandig van mij om door je moeder een piercing in mijn navel te laten zetten tijdens jouw observatiekring? En wat is er eigenlijk van jou terecht gekomen Jelmer? Mij altijd maar geschiedenisverhalen laten vertellen zodat jullie niet aan het werk hoefden. Wat een stakkerds dat ze zoveel 'kostbare' tijd bij mij zijn verloren.
 
Maar weet je, ik zou het zo weer overdoen!
 
Liesbeth@school

<< terug naar overzicht
BMS| Onderwijs met kleur     Archipelweg 135, 8921 VX Leeuwarden     t 058 - 8700 078     info@bms-onderwijs.nl