• BMS verzorgt
onderwijs met kleur
  • Samen worden
wie je bent
  • Wij staan voor brede 
persoonlijke ontwikkeling
  • De BMS is samen 
leren, samen leven!

BMS verzorgt
onderwijs met kleur

Samen worden
wie je bent

Wij staan voor brede
persoonlijke ontwikkeling

De BMS is samen
leren, samen leven!

Excellent, wat is daar mis mee

Excellent, wat is daar mis mee

Wat is het eigenlijk gek: in de afgelopen week heb ik verschillende keren de toekenning van het predicaat excellent voor onze school moeten toelichten.

Er werd in de krant gesproken over ‘windowdressing’, een predicaat voor de ‘bühne’. Het leek bijna alsof het succes ons niet werd gegund. Er was zelfs een bestuurder van een Friese onderwijskoepel die aangaf dat hij voor de inhoud ging. Alsof wij dat nu juist niet deden.

Nee, volgens mij was er sprake van ouderwetse jaloezie. De Ierse schrijver Oscar Wilde, van wie ik ooit voor mijn lijst het boek ‘The importance of being Ernest’ las omdat het een lekker dun boek was, schreef het al: ‘Anybody can sympathise with  the sufferings of a friend, but it requires a very fine nature to sympathise with a friend’s succes’.

Gelukkig zijn er veel mensen, ook binnen de BMS, die ons wel feliciteerden en ons het succes gunden, maar het is vreemd dat je binnen je eigen gemeente van geen enkele collega-directeur of van de gemeente een felicitatie krijgt. Jammer.

Maar gelukkig is er dan altijd weer je eigen school waar je op terug kunt vallen; het team en de kinderen. De kinderen die echt trots zijn op hun school.

Ik hoorde een van de grootste boefjes van de school tegen zijn vriendje zeggen: ‘dit is de beste school van heel Nederland’. Of een leerling in groep 4 die even was vergeten wat dat moeilijke woord (excellent) ook al weer was: wij zijn een extreem goede school’.

Onze school heeft dan het predicaat, maar ik weet zeker dat er binnen de BMS heel veel ‘extreem goede’ scholen zijn. Met of zonder predicaat.

Tineke Geertsma

<< terug naar overzicht
BMS| Onderwijs met kleur     Archipelweg 135, 8921 VX Leeuwarden     t 058 - 8700 078     info@bms-onderwijs.nl